Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

26 Серпень 2021

Всеукраїнський фестиваль декоративно-ужиткового мистецтва «Рушники мого краю»

24 серпня 2021 року в міському парку родини Терещенків відбувся 16 Всеукраїнський фестиваль декоративно-ужиткового мистецтва «Рушники мого краю».

З нагоди 30-ої річниці незалежності України керівництво та працівники міської ради, творчі колективи з різних областей України, працівники підприємств, установ та організацій, громадськість міста пройшлися урочистою ходою центральними вулицями міста віддавши шану та поклавши корзини з квітами до пам’ятника Т.Г.Шевченка, Захисникам України учасникам АТО/ООС та Обеліска.

Урочистості розпочалися з вітання міського голови Галини Білецької та нагородження грамотами і подяками почесних громадян громади.

Зі словами вітання до присутніх також звернулися голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов та депутат Житомирської обласної ради Людмила Кицак.

У цей день до Андрушівської громади завітали талановиті майстри з усієї України зі своїми виробами. Присутні мали можливість насолодитись виставкою, на якій було представлено сотні рушників з різних регіонів України. Упродовж дня діяло етнічне містечко, де було презентовано вироби майстрів народно-ужиткового мистецтва.

На заході було представлено коровайне дефіле. Всі були раді бачити майстринь, що вклали всю свою душу у випікання короваїв. Український коровай засвідчує любов нашого народу до хліба.

Святковий настрій створювали виступи вокальних ансамблів з Харківської, Луганської, Вінницької, Чернівецької та Житомирської областей. Були представлені автентичні народні строї Обухівщини Київської області. Лунали народні пісні і жарти, свято було наповнене енергією народного мистецтва.

Почесними гостями заходу були естрадно-духовий оркестр м.Бердичів, гурт «Чіп» м.Хорошів, народна артистка України Ірина Шинкарук, заслужені артисти України Яніна і Олександр Яремчуки та інші.

Фестивальне дійство залишило добрий слід у пам’яті кожного присутнього, адже було насичене незабутнім українським колоритом, щирим українським словом, старовинними та сучасними українськими піснями.