Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

07 Липень 2021

Святкування Івана Купала

В ніч з 6 на 7 липня відзначається свято Івана Купала – одне з найзагадковіших дохристиянських свят. Його особливістю є велика кількість обрядів та прикмет.

6 липня у селах нашої громади, Міньківці та Нехворощ, зібралися мешканці сіл і гості аби разом відсвяткувати давнє свято та зберегти традиції предків.

Святковий настрій дарували всім аматори та працівники  культурної сфери. Особливо яскравими були виступи дітей, які брали активну участь у купальських розвагах.

В кращих українських традиціях дівчата плели віночки з польових квітів і прикрашали ними голови, опісля пускали їх по воді, співаючи народні пісні, взявшись за руки водили хороводи та традиційно запалювали купальське вогнище. Купальська ніч завжди зачаровує учасників дійства, тож занурення у цю магію приносить море задоволення.