Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

30 Вересень 2023

В Андрушівській громаді пройшли заходи до дня захисників та захисниць України

«Силою слова, силою зброї, волю здобудуть наші Герої»

                                                      За нашу рідну Україну,

                                                         Що зберегли за всі віки –

Низький уклін і тричі «СЛАВА»

                                                               Вам – Українські захисники!

День захисника і захисниць України – це день людей незламної волі та нескореного духу, синів та доньок, які виховані на батьківських законах оберігати Батьківщину. Щодня кожен свідомий українець складає подяку Збройним Силам України, які боронять від російського агресора свою Батьківщину. Наші воїни ніколи не здаються і завжди проявляють хоробрість і самовідданість.

29 вересня на Алеї Героїв відбулося відзначення  Дня захисника і захисниць України. Саме в цей день поєднуються різні епохи та віхи української державності, поєднується доблесть і честь українського воїнства, починаючи з часів Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, Гетьманської держави, Національної революції, періоду Другої Світової війни і, звичайно, доблесть і честь сучасного українського воїнства.

Сьогодні ми схиляємо голови в пам’ять про тих, хто загинув, віддавши своє життя щоб Українська держава жила. Імена захисників, що споглядають на нас з Алеї Героїв назавжди викарбувані золотими літерами в історії державотворення. Всі присутні схилилися перед твердою волею та подвигом Героїв нашої громади, які повернулись  додому на щиті у хвилині мовчання та  згадали їх поіменно.

Благочинний Андрушівського округу Православної церкви України митрофорний протоієрей отець Микола відслужив літію за душами невинно убієнних Героїв України та помолився за здоров’я воїнів, які стоять на захисті Батьківщини. Зі словами глибокої шани та поваги до родин загиблих Героїв та  присутніх на заході звернулись: міський голова Галина Білецька, військовослужбовець сержант Сергій Очитко, директор Бровківського ліцею Тамара Думинська.

Відповідно Указів Президента України «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку родинам загиблих захисників вручили: орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня лейтенанта Дмитра СТРІЛЦЯ (посмертно); орден “За мужність” ІІІ ступеня солдата Олександра ТИСЛЮКА (посмертно); орден “За мужність” ІІІ ступеня солдата Володимира РОЙКА (посмертно); орден “За мужність” ІІІ ступеня старшого солдата Дмитра ШПАКОВИЧА (посмертно); орден “За мужність” ІІІ ступеня старшого солдата Євгенія ДЗЯДЕВИЧА (посмертно); медаль “Захиснику Вітчизни” солдата Валерія СТОЦЬКОГО (посмертно).

Захисники України – опора держави, спокій наших домівок, спокій близьких, все це сьогодні у надійних, сильних руках. Сини, брати й батьки. Дочки, сестри й матері. Українці й українки, яким ми промовляємо… Ви – найдорожче, що в нас є. Кожен і кожна. Це день тих, хто бореться. Це день того, за що ми боремося. Це день того, яку Перемогу ми здобудемо. Переможемо так, що це увінчає успіхом боротьбу багатьох поколінь нашого народу. Народу, який завжди найбільше хотів одного – волі.