Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

26 Квітень 2023

ЗОНА  НАЦІОНАЛЬНОЇ  ТРАГЕДІЇ…

Чи знаєш ти, світе,

                                                           Як тяжко ридає полин.

                                                           Як гірко, як тужно

                                                            Моєму народу болить.

«Після Чорнобиля…  Виставка дитячих малюнків. По чорному весняному полю ходить лелека. І підпис: «Лелеці ніхто нічого не сказав».

37 років з дня Чорнобильської трагедії!

Багато сказано, приховано, а ще більше пережито.

Світ спочатку почув слово Чорнобиль, а потім – Україна… Чорнобиль –  символ страждань і покинутих назавжди домівок. Чорнобиль –  ще одна трагедія фізичного і духовного знищення нації.

 «Зона відчуження» – це сільськогосподарські землі, лісові масиви, водойми. Це частина території України, яка виведена з господарського обігу. Це «мертва зона», 2712 кв.км. Це відірваний від України і замордований край Батьківщини. Це наша зона національної трагедії!

 В результаті наймасштабнішої екологічної та техногенної катастрофи в новітній історії багато українців назавжди покинули свої будинки, сотні сімей втратили рідних через підступну і невидиму зброю. На території  Андрушівської громади станом на 01.01.2023 року проживає 299 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Ранок 24 лютого 2022 року… РФ напала на Україну. ЧАЕС окупована орками.  З’являється інформація про підготовлюваний Росією теракт на території Чорнобильської АЕС. З 10 до 20 березня у МАГАТЕ не було зв’язку зі станцією. Весь цей час Україна повідомляла експертам про ситуацію на ЧАЕС.

Під час окупації  рашисти розграбували майно Чорнобильської АЕС. Збитки від грабежів і руйнувань оцінюються в 135 мільйонів доларів. Деяке обладнання, вкрадене окупантами  виявили  на території Білорусі.

Що це? Безвідповідальність? Зневага до всього живого?

Це варварство! Це впевненість в безкарності, в перевазі «руського міра» над іншими націями та народами, це знущання над планетою Земля!

Тільки люди з хворою уявою можуть захоплювати атомні електростанції та погрожувати світові ядерною зброєю!

І це вже проблема не тільки держави Україна, а світової спільноти.

Сьогодні, під час воєнних дій, оберігають мирний атом захисники і захисниці України, несуть своє чергування працівники Чорнобильської АЕС. Вони роблять усе, щоб більше ніколи не повторилась страшна трагедія.

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою, Ваш подвиг збережеться в серцях народу.