Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

12 Квітень 2023

Всесвітній день авіації і космонавтики

Космонавтика має безмежне майбутнє, і її перспективи безмежні, як сам Всесвіт. Сергій Корольов

Україна – місце, де зародилась світова космонавтика, місце – де народились і працювали видатні вчені ракето-космічної галузі. Сікорський і Антонов, Янгель і Корольов – конструктори-генії у сфері ракето та авіабудування.

Щороку 12 квітня відзначають Всесвітній день авіації і космонавтики. В нашій державі саме на цю дату припадає ще одне  свято – День працівників ракетно-космічної галузі.

Україна входить до 10 країн світу, які мають повний цикл виробництва ракетно-космічної техніки: ракет-носіїв, двигунів і супутників. На українських ракетах-носіях відбулося від 3 до 13% всіх запусків у космос.

Від початку космічної ери і астрономи отримали  значно більше інформації про Всесвіт. Україна – фактично найбільша за кількістю обсерваторій астрономічна держава в Європі.  Андрушівщина також не стоїть осторонь великих наукових відкриттів.

12 липня 2001 року в с.Гальчин розпочала свою наукову роботу  астрономічна обсерваторія, яка була побудована нашим земляком, вченим Юрієм Іващенком. В обсерваторії спостерігають за кільцями Сатурна, супутниками Юпітера, серпом Венери. Астрономи долучились до міжнародної програми спостережень за так званим «космічним сміттям», що його «викинули» в космос земляни. Відкриття нових небесних тіл дало змогу Юрію Іващенку та його колегам втілити унікальний проект «Стожари батьківського краю» із складання «зоряної карти Житомирщини», за якою кожен куточок нашої Поліської землі отримав власний космічний оберіг – астероїд зі своїм найменням: 133293 Андрушівка, 159181- Бердичів, 161962 – Гальчин, 177982 – Попільня, 290127 – Ліна Костенко, 199986 – Червоне, 24589 – Народний ансамбль «Криниченька» Андрушівського міського Будинку культури тощо.

Сьогодні, як ніколи, країні потрібні наукові відкриття в галузі космосу, розробки ракетобудівної галузі для забезпечення Збройних Сил України сучасними високотехнологічними зразками озброєння. Ми маємо здолати агресора, бо навіть коли «зривають травинку, здригається Всесвіт»!

Майбутнє – за «мирним» атомом, за мирним космосом!