Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

01 Березень 2023

1 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ

Людство у всі часи підстерігала і підстерігає небезпека: землетруси, повені, сходження лавин, спека тощо.

До природних катастроф, які в більшості випадків не залежать від людини, додаються страшні події: теракти, війна. Людство знищує саме себе, гинуть беззахисні мирні люди на всіх континентах, не залежно від національності, віри, віку.

Щорічно 1 березня відзначається Всесвітній день цивільної оборони. Цей день започаткований в далекому 1931 році французьким генералом медичної служби Жорж Сант-Полом як «Асоціацію Женевських зон – зон безпеки», яка згодом була перетворена на міжнародну організацію цивільної
оборони.

3 лютого 1993 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про Цивільну оборону України».

2 жовтня 2012 року прийнятий Кодекс цивільного захисту України, котрий об’єднав і узагальнив все чинне законодавство України з питань цивільної оборони.

З початку 2013 року розпочала свою діяльність Державна служба України з надзвичайних ситуацій, яка успадкувала кращі традиції, досвід рятування людей від небезпеки.

Першочерговим завданням цивільної оборони є захист мирного населення в умовах воєнних дій. Питаннями цивільного захисту населення в Андрушівській громаді займається відділ РУ ГУ ДСНС України у Житомирській області та сектор з питань цивільного захисту Андрушівської міської ради.

В Андрушівській громаді проведено комісійне обстеження наявних захисних споруд цивільного захисту, визначені будівлі та споруди, які можуть використовуватись як найпростіші укриття. Створена інтерактивна карта місцерозташування захисних споруд, яка розміщена на офіційному сайті Андрушівської міської ради. Ведеться цілодобовий моніторинг доведення до міського населення сигналу «Увага, всім!» про повітряну тривогу , шляхом включення сирени.

На жаль, війна триває, і кожен повинен знати базові правила безпеки, щоб зберегти своє життя та життя своїх рідних.

Віримо в ПЕРЕМОГУ! Все буде УКРАЇНА!