Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

15 Лютий 2023

15 ЛЮТОГО ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ВОЇНІВ – ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

“Кожен, хто ненавидить брата (ближнього) свого, є людиновбивця”

(1 Ін 3, 15)(Шоста заповідь Закону Божого)

Друга половина ХХ століття ознаменувалася понад 400 збройними конфліктами.

Афганістан, Сирія, Югославія, Ангола, Корея, Куба, Єгипит… Воїни-афганці, воїни-інтернаціоналісти, воїни-миротворці…

15 лютого в Україні – це «День вшанування учасників бойових Дій на території інших держав», який встановлений Указом Президента незалежної України № 180/2004 від 11-го лютого 2004-го року.

В цей день ми вшановуємо мужність наших співвітчизників, які, будучи вірними військовій присязі, мужньо виконували поставлені перед ними завдання. Воїни-інтернаціоналісти завжди були і є прикладом відваги.

Колишній Радянський Союз надавав «інтернаціональну допомогу» багатьом країнам. Скільки саме загинуло в цих війнах українців, достеменно невідомо. За часів існування тоталітарного радянського режиму ця статистика зберігалася під грифом «таємно». А сьогодні у путінській Росії вона теж за сімома замками.

В Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українські воїни зникли безвісти. У цій неоголошеній війні полягли і наші земляки: Володимир Джура (м.Андрушівка), Станіслав Томчук (с. Жерделі), Віталій Бернадин (с. Гарапівка), Леонід Грабівський (с. Новоівницьке).  Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

І сьогодні на полі бою протистоять московсько-рашистській навалі воїни-інтернаціоналісти. Сивочолі, мужні воїни – ВОЇНИ ШОСТОЇ ЗАПОВІДІ!

СЛАВА УКРАЇНІ!    ГЕРОЯМ СЛАВА!