Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №8 від 21.01.2022 р. Про організацію мобілізаційної підготовки, забезпечення проведення мобілізації та підвищення мобілізаційної готовності на території відповідальності Андрушівської міської ради

21 Січень 2022

Рішення №8 від 21.01.2022 р. Про організацію мобілізаційної підготовки, забезпечення проведення мобілізації та підвищення мобілізаційної готовності на території відповідальності Андрушівської міської ради

Оригінальний файл з текстом рішення виконкому: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 21 січня 2022 р.

№8 

Про організацію мобілізаційної підготовки, забезпечення проведення мобілізації та підвищення мобілізаційної готовності на території відповідальності Андрушівської міської ради

Відповідно до вимог законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», Положення про військово-транспортний обов’язок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 № 1921 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 року № 405), постанови Кабінету Міністрів України від 03.06.2013 № 389 «Про затвердження Положення про військові комісаріати» (із змінами), розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 21.06.2018 № 16-дск «Про забезпечення Збройних Сил України та інших військових формувань людськими та транспортними ресурсами під час проведення мобілізації», а також з метою належної організації гарантованого проведення заходів мобілізації людських і транспортних ресурсів на території відповідальності Андрушівської міської ради, керуючись п.3 ч.1 ст 36 Закону України» Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Андрушівської міської ради

ВИРІШУЄ:

1. Керівникам підприємств, установ і організацій незалежно від підпорядкування і форм власності:

1) Надавати всебічну допомогу та сприяти Першому відділу Бердичівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі – 1В Бердичівського РТЦК та СП) у його роботі, створювати і підтримувати у постійній готовності необхідні мобілізаційні потужності та резерви, виконувати військово-транспортний обов’язок, вести військовий облік військовозобов’язаних і призовників, бронювання військовозобов’язаних, а також організовувати та здійснювати виконання інших завдань, передбачених мобілізаційним планом, нести необхідні витрати для задоволення потреб Збройних Сил, інших державних військових формувань в умовах особливого періоду.

2) Для організації охорони та оборони об’єктів регіонального та місцевого значення сприяти у формуванні, всебічному забезпеченні і розміщенні роти охорони 1В Бердичівського РТЦК та СП та надавати допомогу:

  • в організації комплектування роти охорони військовозобов’язаними;
  • у забезпеченні перевезення особового складу роти охорони транспортними засобами, що знаходяться на військовому обліку в 1В Бердичівського РТЦК та СП, які вилучаються з підприємств, установ, організацій та фізичних осіб території відповідальності Андрушівської міської ради відповідно до розпорядження начальника 1В Бердичівського РТЦК та СП;
  • в організації медичного забезпечення особового складу роти охорони;
  • у здійсненні комплексу інформаційно-пропагандистських, культурно-виховних заходів, спрямованих на підвищення патріотизму у громадян та підняття морально-психологічного духу особового складу роти охорони 1В Бердичівського РТЦК та СП

2. Для забезпечення в короткі терміни організованого збору військовозобов’язаних і техніки, формування команд, партій та доставки військовозобов’язаних і техніки у військові частини, створити:

  • дільницю оповіщення (далі ДО) на базі Андрушівської міської ради за адресою: м. Андрушівка, пл. Т.Г. Шевченка, 1 (актова зала). Начальником ДО призначити заступника голови Андрушівської міської ради з питань діяльності виконавчих органів Демченка С.Д. Склад ДО призначити окремим розпорядженням міського голови;
  • на базі Андрушівського  Будинку культури  пункт попереднього збору військовозобов’язаних та техніки (далі ППЗВТ) за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова 2. Директору Будинку культури підготувати в двох примірниках акт здачі-прийому адміністративного приміщення з наявним майновим комплексом, обладнанням і засобами зв’язку представнику1В Бердичівського РТЦК та СП, а з пред’явленням ним відповідного ордеру передати протягом 2 (двох) годин відповідне приміщення правонаступнику;
  • на базі 1В Бердичівського РТЦК та СП створити пункт прийому особового складу (ППОС) та пункт прийому техніки (ППТ) за адресою м. Андрушівка, вул. Шкільна,10.

Начальниками пунктів призначити військовослужбовців 1В Бердичівського РТЦК та СП. Адміністрацію призначити з числа працюючих в зазначених закладах та військовозобов’язаних.

Відповідальними за матеріально-технічне забезпечення, підтримання у постійній готовності системи оповіщення і зв’язку пунктів призначити керівників цих закладів.

Для забезпечення стійкого управління проведенням мобілізацією  на території відповідальності Андрушівської міської ради створити і підтримувати в готовності до застосування за призначенням пункт збору Андрушівської міської ради (далі –  ПЗМР)  в умовах особливого періоду в приміщенні міської ради за адресою: м. Андрушівка, пл. Т.Г.Шевченка, 1, (депутатська кімната) з якого буде організована відправка людських і транспортних ресурсів на ППЗВТ 1В Бердичівського РТЦК та СП. Начальником ПЗМР призначити заступника голови Андрушівської міської ради з питань діяльності виконавчих органів    Горкуна В.І. Склад ПЗМР призначити окремим розпорядженням міського голови.

3. Для організованого та своєчасного оповіщення військовозобов’язаних і доставки людських і транспортних ресурсів на пункт збору Андрушівської міської ради створити пункти збору старостистинських округів (далі – ПЗСО) з центрами в населених пунктах:

  • село Антопіль, вул. Центральна, 4-А;
  • село Бровки Перші (с. Бровки Перші, с. Ярешки), вул. І.Франка,4;
  • село Гальчин, вул. Ватутіна,1;
  • село Городківка (с. Городківка, с. Камені, с. Бровки Другі, с. Жерделі,          с. Мала П’ятигірка), вул. Миру, 1-А;
  • село Зарубинці (с.Зарубинці, с. Тарасівка, с. Лісівка, с. Любимівка), вул. Першотравнева,55;
  • село Мостове (с. Мостове, с. Городище, с. Міньківці), вул.Окунєва, 1-А;
  • село Нехворощ, вул.Центральна, 26-Б;
  • село Павелки (с. Павелки, с. Гарапівка, с. Лебединці), вул. Центральна,1;
  • село Яроповичі, вул.Київська, 36-А.

4. Начальниками ПЗСО:

  • села Антопіль призначити старосту старостинського округу Устича Ю.В.
  • села Бровки Перші (с. Бровки Перші, с. Ярешки) призначити старосту старостинського округу Манзебур Н.Г.;
  • села Гальчин призначити старосту старостинського округу Сушка М.Г.;
  • села Городківка (с. Городківка, с. Камені, с. Бровки Другі, с. Жерделі,          с. Мала П’ятигірка) призначити старосту старостинського округу  Сокола В.Ф.
  • села Зарубинці (с.Зарубинці, с. Тарасівка, с. Лісівка, с. Любимівка) призначити старосту старостинського округу Опанасюка В.З.;
  • села Мостове (с. Мостове, с. Городище, с. Міньківці) призначити старосту старостинського округу Опанасюка С.Л.;
  • села Нехворощ призначити старосту старостинського округу Закабулу А.А.;
  • села Павелки (с. Павелки, с. Гарапівка, с. Лебединці) призначити старосту старостинського округу Опанасюка О.М.;
  • села Яроповичі призначити старосту старостинського округу Бойка О.В.

Старостам старостинських округів:

1) до 26.01.2022 р. надати міському голові (через головного спеціаліста з питань мобілізаційної роботи та цивільного захисту Андрушівської міської ради) письмові пропозиції щодо:

складу адміністрацій ПЗСО;

переліку автомобільної техніки старостинського округу, призначеної для оповіщення, збору та доставки мобілізаційних ресурсів до місць призначення

2) в термін до 01.02.2022 р. розробити та затвердити документацію ПЗСО згідно методичних рекомендацій 1В Бердичівського РТЦК та СП.

5. Відповідальність за навчання адміністрації і особового складу ПЗСО покласти на начальника відділення мобілізаційної роботи-заступника начальника1В Бердичівського РТЦК та СП (за згодою) та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Горкуна В.І.

6. До складу адміністрацій ДО, ППЗВТ, ПЗМР призначити працівників апарату міської ради, закладів загальної середньої та дошкільної освіти, КНП «Андрушівська міська лікарня» Андрушівської міської ради, Андрушівського Будинку культури, а також підприємств, установ, організацій, розташованих на території відповідальності Андрушівської міської ради незалежно від підпорядкування та форм власності та жителів відповідних населених пунктів, які не підлягають призову під час мобілізації.

7. Відповідальним за розгортання ПЗМР, матеріальну базу, підтримання в робочому стані систем зв’язку і оповіщення, ведення необхідної документації призначити заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Горкуна В.І.

8. Начальникам ПЗСО населених пунктів громади доповіді про хід оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів здійснювати згідно календарного плану на пункт управління ПЗМР у встановлені терміни.

9. Заняття з адміністрацією ПЗСО, ДО, ППЗВТ, ПЗМР проводити не рідше одного разу на півроку, з особовим складом (з практичним розгортанням) – не рідше одного разу на рік.

10. Начальникам ДО, ПЗМР відпрацювати згідно методичних рекомендацій 1В Бердичівського РТЦК та СП необхідну документацію. Негайно вносити необхідні зміни в документацію у разі зміни кількісного та якісного складу людських та транспортних ресурсів.

11. Оповіщення, збір та доставку військовозобов’язаних та постачальників техніки в особливий період проводити за розпорядженням міського голови силами адміністрацій ДО та ПЗСО  картками первинного обліку, повістками та частковими нарядами 1В Бердичівського РТЦК та СП, які доставляються уповноваженими міської ради та посильними в населені пункти громади.

12. Перевезення військовозобов’язаних з ПЗСО громади на ППЗВТ або до військових частин здійснювати автотранспортом, визначеним розпорядженням міського голови за пропозиціями старост старостинських округів.

Перевезення військовозобов’язаних з ППЗВТ до військових частин здійснювати автотранспортом закладів освіти Андрушівської міської ради, у разі необхідності залучати автотранспорт підприємств, установ, організацій, розташованих на території відповідальності Андрушівської міської ради незалежно від підпорядкування та форм власності.

 Оплату праці водіїв, витрати на паливо і моторесурси здійснювати за рахунок підприємств, які цю техніку виділяють.

13. Начальнику відділення поліцейської діяльності №1 Бердичівського РВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області (за згодою):

1) З метою надання допомоги 1В Бердичівського РТЦК та СП у проведенні заходів мобілізації, підтримання громадського порядку серед військовозобов’язаних та цивільного населення, надання допомоги в розшуку військовозобов’язаних, які змінили місце проживання або ухиляються від проведення заходів мобілізації виділити наряди поліції:

  • на ДО (Андрушівська міська рада) –  2 особи;
  • на ППЗВТ (Андрушівський Будинок культури) – 2 особи;

2) Забезпечити регулювання руху на маршрутах подачі мобілізаційних ресурсів та безперебійного проїзду автоколон з військовозобов’язаними і технікою по автошляхах та підтримання на них громадського порядку.

3) Виділити наряд поліції зі штатною зброєю на службовому автомобілі в кількості 2-х осіб для супроводження автомобіля та представників 1В Бердичівського РТЦК та СП, які виділяються для доставки зброї, боєприпасів, матеріальних засобів, таємних документів та апаратури.

14. Директору КНП «Андрушівська міська лікарня» Андрушівської міської ради:

1) Для належного забезпечення проведення мобілізації та надання медичної допомоги військовозобов’язаним (не пізніше 8-ми годин з моменту отримання розпорядження з 1В Бердичівського РТЦК та СП), організувати роботу медичної комісії при 1В Бердичівського РТЦК та СП з обстеження військовозобов’язаних, що підлягають призову, а також виділити з числа не призначених до Збройних Сил України:

  • до Андрушівського Будинку культури – 1 лікаря (медичну сестру) для забезпечення роботи ППЗВТ;
  • до 1В Бердичівського РТЦК та СП – 1 лікаря (медичну сестру) для забезпечення роботи ППОС;
  • до Андрушівської міської ради – 1 лікаря (медичну сестру) для забезпечення роботи ДО та ПЗМР.

2) Для забезпечення потреб мобілізації виділити в розпорядження 1В Бердичівського РТЦК та СП санітарний автомобіль, а також при надходженні заявки від 1В Бердичівського РТЦК та СП виділяти необхідну кількість ліжко-місць для госпіталізації хворих.

3) Здійснювати за заявками 1В Бердичівського РТЦК та СП прання військової форми та білизни військовослужбовців, які прибувають на доукомплектування 1В Бердичівського РТЦК та СП.

4) Виділити за заявкою 1В Бердичівського РТЦК та СП необхідну кількість ліжок, постільної білизни, подушок, матраців та доставити їх до ТВСВ м. Андрушівка Коростишівського професійного аграрного ліцею для розміщення військовослужбовців, які прибувають на доукомплектування 1В Бердичівського РТЦК та СП.

15. Директору ТВСВ м. Андрушівка Коростишівського професійного аграрного ліцею:

1) З метою переведення особового складу 1В Бердичівського РТЦК та СП на казармовий стан та забезпечення життєдіяльності особового складу 1В Бердичівського РТЦК та СП в умовах казармового стану протягом 24 годин з одержання розпорядження виділити адмінбудівлю ТВСВ м. Андрушівка Коростишівського професійного аграрного ліцею  для розміщення особового складу 1В Бердичівського РТЦК та СП в умовах казармового стану.

2) Для забезпечення гарячим харчуванням військовозобов’язаних‚ які задіяні для виконання мобзаходів на ППЗВТ‚ а також особового складу 1В Бердичівського РТЦК та СП на базі їдальні ТВСВ м. Андрушівка Коростишівського професійного аграрного ліцею організувати з одержанням розпорядження приготування їжі та харчування вказаного вище особового складу за кошти Міністерства оборони України та місцевого бюджету. В подальшому забезпечити приготування їжі та триразове харчування за талонами з 7:00 до 9:00‚ з 13:00 до 15:00‚ з 19:00 до 21:00 по заявці1В Бердичівського РТЦК та СП.

16. Керівникам підприємств, установ, організацій, які є постачальниками техніки до Збройних Сил України:

1) Для забезпечення оповіщення, збору і відправки військовозобов’язаних у військові частини, доставки і видачі засобів індивідуального захисту, озброєння та боєприпасів, речового майна, продовольства, забезпечення руху колон, виділяти до 1В Бердичівського РТЦК та СП транспорт з повною заправкою пальним. У випадку потреби дозаправку здійснювати на підприємствах, установах і організаціях, від яких виділяється транспорт.

2) Автотранспорт поставляти негайно після отримання відповідного сигналу від чергового 1В Бердичівського РТЦК та СП або часткового наряду.

3) Утримувати техніку, яка призначена для поставки під час мобілізації до військових частин, у справному стані. Запасні частини, інструмент та приладдя для техніки зосередити на складах та утримувати в повній комплектності для використання в особливий період. Відповідальність за комплектність та порядок зберігання запасних частин, інструментів та приладдя покласти на керівників.

4) Забезпечити повну заправку та комплектацію кожної одиниці техніки,  призначеної для потреб Збройних Сил України.

17. Засобам масової інформації на території відповідальності Андрушівської міської ради організувати доведення до населення Указ Президента України та наказ начальника 1В Бердичівського РТЦК та СП про проведення мобілізації.

18. Рішення виконавчого комітету від 16 квітня 2021 р. № 113 Про створення пункту збору Андрушівської міської ради, організацію оповіщення збору і відправки мобілізаційних ресурсів  під час мобілізації, в особливий період вважати таким, що втратило чинність.

19. Контроль за виконанням та доведенням даного рішення до посадових осіб, що їх стосується, покласти на керуючого справами виконкому Михайловського С.А.

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА