Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №190 від 15.09.2023 р. Про створення прийомної сім’ї на базі родини П.І.П., П.І.П. та влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування на спільне проживання

15 Вересень 2023

Рішення №190 від 15.09.2023 р. Про створення прийомної сім’ї на базі родини П.І.П., П.І.П. та влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування на спільне проживання

Оригінальний файл з текстом рішення виконкому: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА  РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ   ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И К О Н А В Ч И Й   К О М І Т Е Т

Р І Ш Е Н Н Я

від 15 вересня 2023 р.                                                                                   № 190

Про створення прийомної сім’ї на базі родини П.І.П., П.І.П. та влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування на спільне проживання

          Відповідно до статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 6, 11 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», враховуючи рекомендації Житомирського обласного центру соціальних служб від 02.01.2023 № 466, розглянувши заяву П.І.П. та П.І.П., жителів м. Андрушівка, вул. ХХХХХХХ, про створення на базі їхньої родини прийомної сім’ї та влаштування на виховання і спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування, враховуючи висновок служби у справах дітей Андрушівської міської ради про можливість створення прийомної сім’ї та лист від 12.09.2023 № 393, з метою влаштування дітей в сімейні форми виховання, виконавчий комітет Андрушівської міської ради

В И Р І Ш У Є:

1. Створити прийомну сім’ю на базі родини П.І.П., ХХХХ року народження та П.І.П., ХХХХ року народження, жителів м. Андрушівка, вул. ХХХХХХ.

2. Влаштувати з 15.09.2023 року на виховання і спільне проживання у прийомну сім’ю дітей, позбавлених батьківського піклування П.І.П., ХХХХ року народження і П.І.П., ХХХХ року народження.

3. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей П.І.П., П.І.П. на прийомних батьків  П.І.П. та П.І.П. Зобов’язати прийомних батьків укласти декларацію з сімейним лікарем.

4. Службі у справах дітей Андрушівської міської ради (Оксана Малинівська) забезпечити:

        1) Підготовку договору про влаштування дітей на виховання та спільне  проживання у прийомній сім’ї.

        2) Передачу прийомним батькам пакету документів на П.І.П. та П.І.П.          3) Здійснення контролю за умовами проживання та виховання дітей у  прийомній сім’ї.

         4) Щорічно готувати звіт про стан виховання, утримання і розвитку дітей  у прийомній сім’ї.

5. Рекомендувати КУ «Центр надання соціальних послуг Андрушівської міської ради» (Ніла Подік) забезпечити:             

         1) Закріплення за прийомною сім’єю фахівця із соціальної роботи.

         2) Соціальне супроводження прийомної сім’ї, надання комплексу послуг спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

         3) Щорічне подання службі у справах дітей міської ради інформації про ефективність функціонування ПС.

6. Відділу соціального захисту та охорони здоров’я апарату Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету (Наталія Скрицька) щорічно забезпечувати пільговим оздоровленням прийомних дітей.

7. Відділу освіти, молоді та спорту апарату Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету (Світлана Рудюк) забезпечити:

1) Право дітей на здобуття загальної середньої освіти, а у разі потреби забезпечити інклюзивним/індивідуальним навчанням.

2) Надання службі у справах дітей Андршівської міської ради інформації про рівень розвитку та знань дітей, наявність шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування дітьми  гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомних батьків у вихованні дітей.

8. Рекомендувати КНП «Центр ПМСД» Андрушівської міської ради (Альоні Балюк) щорічно забезпечити медичним оглядом прийомних дітей за умови укладення декларації з сімейним лікарем. Надавати службі у справах дітей Андрушівської міської ради інформації про стан здоров’я прийомних дітей, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікарів.

9. Рекомендувати Управлінню соціального захисту населення Бердичівської районної державної адміністрації забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги на прийомних дітей, грошового забезпечення прийомним батькам в межах видатків передбачених в державному бюджеті.

10. Рекомендувати відділу поліцейської діяльності № 1 Бердичівського районного відділу поліції Головного управління національної поліції України в Житомирській області забезпечити щорічне подання службі у справах дітей Андрушівської міської ради інформації про відсутність чи наявність проявів асоціальної поведінки з боку прийомних батьків та прийомних дітей.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ДЕМЧЕНКА.

Секретар ради                                                                          Ольга ПРОКОПЕНКО