Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №14 від 29.01.2021 р. Про Положення про порядок та умови використання коштів, які виділяються депутатам міської ради.

29 Січень 2021

Рішення №14 від 29.01.2021 р. Про Положення про порядок та умови використання коштів, які виділяються депутатам міської ради.

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Четверта сесія Восьмого скликання

29.01.2021 № 14

Про Положення про порядок та умови використання коштів, які виділяються депутатам міської ради

Відповідно до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного Кодексу України, рішення другої сесії міської ради восьмого скликання від 23.12.2020 року №30 «Про  Програму  забезпечення депутатської діяльності на 2021 рік», з метою  забезпечення діяльності депутатів та здійснення виплат, пов’язаних із наданням фінансової допомоги жителям Андрушівської міської територіальної громади, враховуючи рекомендації постійної  комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, міська рада  

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про порядок та умови використання коштів, які виділяються депутатам міської ради для забезпечення депутатських повноважень (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів та секретаря ради Прокопенко О.В.

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА


Додаток до рішення четвертої сесії Андрушівської міської ради восьмого скликання від 29.12.2021  №14

Положення про порядок та умови використання коштів, які виділяються депутатам міської ради

І  Загальні положення

  1. Положення визначає порядок та умови  використання коштів, які виділяються депутатам міської ради для забезпечення виконання депутатських повноважень.
  2. Загальна сума коштів для забезпечення виконання депутатських повноважень визначається щороку міською радою в міському бюджеті.
  3. Кошти використовуються на надання допомоги  громадянам, які постійно проживають на території, що підвідомча Андрушівській  міській раді.
  4. Кошти можуть використовуватися для надання допомоги  громадянам на лікування (у т.ч. придбання ліків) та вирішення соціально-побутових проблем.
  5. Матеріальна допомога може надаватись кожним депутатом одній особі один раз на рік. Однак в окремих випадках одноразова матеріальна допомога може надаватись одній особі більше одного разу на рік за поданням депутата міської ради.
  6. Забороняється витрачання коштів на виборчі компанії, підготовку виборів (упорядкування виборчих дільниць тощо); фінансування власних потреб депутата, його довірених осіб та осіб, з якими депутат перебуває у родинних зв’язках та на цілі, що прямо або опосередковано суперечать законодавству України.

ІІ  Порядок виділення коштів

  1. Кошти надаються міським головою за поданням депутата міської ради.
  2. Матеріальна допомога  громадянам надається у розмірі до 3000 грн.
  3. Документи подаються до загального відділу міської ради, розглядаються міським головою і за його дорученням готується  розпорядження.
  4. До подання депутати міської ради  додають наступні документи:
    1. письмова заява громадянина до депутата міської ради про надання матеріальної допомоги з вказанням причин звернення. В заяві вказується прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання; 
    2. ксерокопії сторінок паспорта громадянина України (1, 2, 11);
    3. ксерокопія ідентифікаційного номера;
    4. документи, які підтверджують об’єктивність мотивації звернення   (акт обстеження матеріально-побутових умов або медична довідка про стан здоров’я);
    5. у разі відсутності обґрунтовуючих документів клопотання повертається депутату на доопрацювання.
  5. Сума матеріальної допомоги вказується депутатом міської ради в поданні.
  6. Депутати міської ради мають рівні права і рівні суми коштів на надання матеріальної допомоги в залежності від виділеної суми коштів на початку бюджетного року.
  7. В разі невикористання депутатами виділеної суми коштів до 1 грудня, право подальшого їх використання надається міському голові.
  8. Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, здійснюються в межах асигнувань, передбачених на виконання Програми, відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.

ІІІ Контроль за використанням коштів.

  1. В загальному відділі апарату Андрушівської міської ради та її виконавчому комітеті ведеться банк реєстрації громадян, які отримали допомогу та накопичуються відомості про цільове використання коштів.
  2. Контроль за використанням коштів здійснює відділ бухгалтерського обліку та звітності апарату Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету.

Секретар ради Ольга ПРОКОПЕНКО