Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №112 від 29.02.2024 р. Звіт про роботу старости Павелківського старостинського округу Опанасюка О.М.

29 Лютий 2024

Рішення №112 від 29.02.2024 р. Звіт про роботу старости Павелківського старостинського округу Опанасюка О.М.

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Сорок друга сесія                                                                      Восьмого скликання

29.02.2024                                                                                                   №112


Звіт про роботу старости

Павелківського старостинського

округу Опанасюка О.М.

Керуючись статтею 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Положенням про старосту Андрушівської міської ради, затвердженого рішенням першої сесії міської ради восьмого скликання від 02 грудня 2020 року №3 (зі змінами), заслухавши звіт старости Павелківського  старостинського округу Опанасюка О.М., враховуючи рекомендації постійної комісії, міська рада

ВИРІШУЄ:

1. Звіт про роботу старости Павелківського старостинського округу         Опанасюка О.М. взяти до відома (додається).  

Міський голова                                                                       Галина БІЛЕЦЬКА

Додаток

до рішення сорок другої сесії

Андрушівської міської ради

восьмого скликання

від 29.02.2024 р. №112

ЗВІТ

старости Павелківського старостинського округу

Андрушівської міської ради

за 2023 рік

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно правовими актами я, Опананасюк Олександр Миколайович-староста Павелківського старостинського округу, звітуюся про свою роботу за 2023 рік.      

Центром Павелківського старостинського округу є село Павелки. До складу старостинського округу також входять село Гарапівка та село Лебединці.

Станом на 01.01.2024 року по Павелківському старостинському округу соціально-демографічні показники становлять:

– загальна кількість населення – 1016 чоловік,

– кількість виборців-738,

– кількість учнів всього – 52,

– пенсіонерів – 301,

– багатодітних сімей – 11, в них дітей -36,

– осіб з інвалідністю – 20,

– дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківської опіки – 1,

– кількість народжень – 7,

– кількість смертей – 13,

– учасників АТО – 8,

– кількість загиблих у війні з рф – 1

– воїнів – інтернаціоналістів – 2,

– прибуло на постійне місце проживання – 18,

– знято з реєстрації місця проживання– 16.

          На території старостинського округу розташовані такі заклади :

        – адмінбудівля Павелківського старостинського округу,

  • Павелківський ліцей,
  • Павелківський ЗДО «Ромашка»,
  • Павелківська сільська бібліотека,
  • ФАП с.Павелки,
  • ФП с.Лебединці,
  • Центр дозвілля с.Лебединці,
  • ФП с.Гарапівка,
  • Центр дозвілля с.Гарапівка.

          Торгівельне обслуговування в старостинському окрузі здійснюється  3 підприємцями, що  в певній мірі задовольняє потреби людей, нарікань на їх роботу не виникало.

           Фельдшерами щоденно надається перша медична допомога, здійснюється прийом громадян у медичних закладах та за місцем проживання хворих. Постійно реалізуються певні види медичних препаратів. Також періодично здійснюється прийом лікарями різних профілів.

            Працівники закладів культури  проводять свою роботу згідно планів, приймають активну участь у сільських заходах щодо підтримки воїнів ЗСУ та збору гуманітарної допомоги для жителів прифронтових регіонів нашої держави.

             Навчальний процес у Павелківській гімназії відбувається без будь-яких ускладнень, здійснюється постійний підвіз дітей до навчального закладу. Вчителями учням надається всебічна інформація, прищеплюються всі необхідні знання для розумового розвитку та опанування предметів. Харчування дітей 1-4 класів та дітей пільгових категорій здійснювалося безкоштовно в повному об’ємі.

             Важлива робота по соціальній підтримці людей похилого віку, інвалідів надається 3 соціальними робітниками, що дає змогу надавати різну підтримку по забезпеченню даних категорій людей продуктами харчування, надавати іншу допомогу та всіляко підтримувати людей внаслідок їхнього важкого морального та фізіологічного становища.

             Постійно у співпраці з керівниками комунальних закладів вирішувались нагальні щоденні питання життя старостинського округу.

              Павелківський старостат в 2023 році щоденно працював на вирішення невідкладних проблем соціального захисту населення, благоустрою, дотримання правопорядку на території округу та інших питаннях життєдіяльності населення, надавав адміністративні послуги населенню:

  • приймали заяви та декларації для нарахування всіх видів соціальної допомоги різним категоріям населення: на житлову субсидію, малозабезпеченим сім’ям ,одиноким матерям,  допомога при народженні дитини, допомога на дітей з інвалідністю віком до 18 років, допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною, на дітей над якими встановлено опіку чи піклування, допомога дитині померлого годувальника, допомога особам з інвалідністю з дитинства, допомога по догляду на непрофесійній основі.

           В 2023 році видано 295 довідок різного характеру, оформлено 7 нотаріальних дій, з них: заповітів – 4, дублікатів заповіту – 2, довіреностей – 1, надано відповідей на запити різних інстанцій – 188, проведено реєстрацію місця проживання громадян – 17, знято з реєстрації – 7, при одночасному знятті та реєстрації направляється повідомлення за попереднім місцем реєстрації громадян, здійснювалось оповіщення військовозобов’язаних на підставі 37 розпоряджень військового комісара першого відділення Бердичівського РТЦК та СП оповіщено 335 чоловік.

          Від початку війни мобілізовано на військову службу 55 наших односельчан. Всього на обліку 231 військовозобов’язаний різних категорій.

  Аграрії, які орендують землю на території старостинського округу завжди допомагають у вирішенні щоденних потреб жителів наших трьох сіл, зокрема важливою є допомога паливно – мастильними матеріалами в літній період для обкошування території, в зимовий період щодо здійснення чищення доріг від снігу та фінансова допомога на придбання матеріалів для ремонту об’єктів соціально -культурної сфери.

Постійно щорічно потребує уваги благоустрій населених пунктів. Завдяки співпраці з керівниками підприємств, установ та усіх жителів сіл у 2023 році  приділялася належна увага наведенню санітарного стану. Важливою на всій території старостинського округу була пророблена робота працівниками КП «Комсервіс», було організовано проведення санітарної очистки сіл, прибирання сільських кладовищ, упорядкування військових поховань, обкошування територій сіл, прибирання сміття, вирізка аварійних дерев та чагарників.

Староста                                                                          Олександр ОПАНАСЮК