Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

31 Серпень 2024

Рекомендації Центру життєстійкості для військовослужбовців та їх родин

Щоб належно підтримати наших захисників і захисниць, важливо не лише слухати, але й спілкуватися з ними на рівних, як з усіма іншими людьми. Це допоможе уникнути стигматизації та ізоляції, адже кожен переживає травматичний досвід по-своєму.

Щоб розвінчати міфи про ветеранів і ветеранок, варто дотримуватися простих правил безбар’єрного спілкування. Спеціалісти Центрів життєстійкості розробили такі рекомендації в межах ініціативи “Безбар’єрність”.

Також нагадаємо, що для військовослужбовців і їхніх родин у Центрах діють групи взаємопідтримки. Досвід показує, що спілкування з побратимами та посестрами, які пережили схожі ситуації, сприяє відновленню.

Зараз в Україні працюють 162 таких Центри у 22 областях. Адреси можна знайти на офіційному сайті.

Програма життєстійкості Міністерства соціальної політики є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.