Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

29 Серпень 2024

Дякуємо за життя й майбутнє…

Безсмертні душі їх у вирій відлітають,

Залишившись навічно янголами там.

І хоч говорять, що герої не вмирають,

Героям мертвим ми завдячуєм життям…

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину та як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Цього дня міський голова Галина Білецька, заступники міського голови Сергій Демченко та Володимир Горкун, керуючий справами виконавчого комітету Святослав Михайловський та сестра загиблого Героя Едуарда Білоусова Оксана Фісенко відвідали могили воїнів, які віддали своє життя за Україну. Поклавши живі квіти до пам’ятників, схиливши голови в жалобі, зі сльозами на очах, згадали всіх, хто не шкодуючи своє життя,  не вагаючись став на захист нашої держави.

Скорботний захід продовжився на Алеї Героїв.

На жаль, Алея постійно поповнюється новими світлинами наших  загиблих земляків. Наразі на Алеї пам’яті Героїв знаходяться 75 портретів  жителів нашої громади.

«Найкращі сини і доньки України ціною власних життів виборюють незалежність для нашої держави. Ми схиляємо голови перед рідними загиблих захисників, в пошані до кожного Героя, з вдячністю за їхні подвиги. Наш святий обов’язок – пам’ятати про ціну, яку вони заплатили за наше право жити в незалежній державі. Вічна слава і пам’ять Героям!» – зазначила у своєму зверненні міський голова Галина Білецька.

Присутні та родини захисників згадали поіменно всіх, хто повернувся на щиті. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та поклали квіти до портретів Героїв.

Із щирою вдячністю згадаймо всіх, хто боровся і віддав життя за долю України і наше майбутнє. І нехай Господь відкриє перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними…

Вічна Пам’ять і Слава Героям!