Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

28 Серпень 2024

Серпнева конференція освітян

Сьогодні, 28 серпня, перед початком нового навчального року, освітяни громади зібралися на серпневу конференцію.

В роботі конференції взяли участь міський голова Галина БІЛЕЦЬКА, заступник міського голови Сергій ДЕМЧЕНКО, начальник відділу освіти, молоді та спорту Світлана РУДЮК.

Розпочався захід хвилиною мовчання, в знак вшанування воїнів, які загинули, захищаючи свободу та незалежність нашої держави.

Відкриваючи роботу наради, міський голова Галина Білецька висловила вдячність педагогічній спільноті за самовіддану працю у найважчий для нашої країни період. Водночас наголосила, що разом із викликами часу, пріоритетною місією залишається якісна освіта учнів і завдання педагогів – створити атмосферу довіри й взаємоповаги та забезпечити дітям рівний доступ до такої освіти.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок в організацію освітнього процесу, Грамотами міської ради були нагороджені кращі керівники навчальних закладів громади.

 Питання організації рівня вакцинації дітей дошкільного та шкільного віку відповідно до національного календаря профілактичних щеплень висвітлила у своєму виступі директор КНП Центру ПМСД Альона Балюк. Вона розповіла про стан вакцинації у нашій громаді та наголосила на тому, що єдиний спосіб захиститися від інфекцій та запобігти розвитку небезпечних ускладнень у дітей  це – щеплення.

Про перспективи сучасної дошкільної освіти в сучасному освітньому просторі присутніх ознайомила директор Андрушівського центру розвитку дитини «Дюймовочка» Лариса Ісмаїлова.

До колег звернулася директор Андрушівського ліцею № 2 Лариса Кондратюк та поділилася досвідом інновацій, перспектив та можливостей для організації ефективного навчання в закладах загальної середньої освіти.

Особлива увага під час конференції була звернена на сутність, переваги та виклики сьогодення в інклюзивному освітньому середовищі. З цього питання  детально надала роз’яснення директор Андрушівського інклюзивно-ресурсного центру Ірина Цап.

Фельдшер санітарного відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бердичівського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Вадим Поліщук поінформував присутніх про результати комісійної перевірки щодо підготовки закладів освіти до початку 2024-2025 навчального року та організацію харчування в закладах освіти.

Про організацію безпечного освітнього середовища в закладах освіти присутніх ознайомила провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бердичівського районного управління головного управління ДСНС у Житомирській області Вікторія Фойда та вручила відзнаку за участь у русі юних рятувальників «Двіжимба» Зарубинецькому ліцею.

Підсумувала нараду начальник відділу освіти, молоді та спорту Світлана Рудюк. Вона відмітила особливості організації освітнього процесу у новому 2024-2025 навчальному році в закладах освіти Андрушівської міської ради в умовах воєнного стану. Подякувала освітянам за нелегку працю та побажала успішного навчального року, реалізації ідей, доброї співпраці заради виховання майбутнього нашої громади і України.