Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

12 Квітень 2024

12 квітня – Всесвітній день авіації і космонавтики та День працівників ракетно-космічної галузі України

Щороку в Україні 12 квітня відзначають День працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітній день авіації і космонавтики. Яскраві успіхи космонавтики – закономірний результат самовідданої праці зокрема й українських вчених та конструкторів – геніїв світового масштабу. Серед них – наш видатний земляк Сергій Корольов. А першим українським космонавтом, котрий здійснив політ у космос 19 листопада 1997 року, є Леонід Каденюк. Тоді ж у всесвіті вперше побували державний герб, український прапор та пролунав гімн незалежної України.

Андрушівщина також не стоїть осторонь великих наукових відкриттів. Адже 12 липня 2001 р. в с. Гальчин розпочала свою наукову роботу астрономічна обсерваторія, яка була побудована нашим земляком, вченим Юрієм Іващенком. В обсерваторії зафіксували понад 330 нових малих планет, які називаються астероїдами. Чотири з них отримали постійні назви – Житомир, Андрушівка, Святилівка та Акосіпов. Відкриття нових небесних тіл дало змогу створити «зоряну карту Житомирщини», за якою кожен куточок нашої Поліської землі отримав власний космічний оберіг.

Нині, як ніколи, нашій країні потрібні наукові розробки ракетобудівної галузі для забезпечення Збройних Сил України сучасними високотехнологічними зразками озброєння.

Вітаємо з професійним святом усіх, чиє життя пов’язане з космонавтикою. Бажаємо творчого натхнення і великих звершень, що слугуватимуть на користь Україні та світу. Віримо, що у мирному майбутньому наша держава зможе досягнути ще більших успіхів у ракетно-космічній галузі та побудувати ще не одну “Мрію”.

Пишаймося нашою Україною – космічною державою світу!

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА