Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

12 Квітень 2024

«МІСЦЕ АКТИВНИХ, ВІЛЬНИХ, НЕЗАЛЕЖНИХ»

Активна участь молоді у процесах прийняття рішень та вирішенні проблем в громадах, де вони проживають, має важливе значення у процесі розбудови відкритого, демократичного, солідарного та квітучого суспільства. Участь в житті громади та активна громадянська позиція молоді передбачають наявність прав, засобів, простору та можливостей, а в разі необхідності – і підтримки для участі в процесі прийнятті рішень та впливу на цей процес, а також участі в будь-яких формах діяльності з метою побудови кращого суспільства.

У 2023 році громадська організація «КРЕАТИВНА МОЛОДЬ АНДРУШІВЩИНИ» виграла грант в межах програми «Тримай», що виконується Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine у партнерстві з громадською організацією «YouthUp» за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Німецького банку розвитку KfW.  Мета проєкту – відкриття молодіжного простору «Місце активних, вільних, незалежних» при міській бібліотеці.

Вигравши грант, громадська організація «КРЕАТИВНА МОЛОДЬ АНДРУШІВЩИНИ» мала можливість придбати необхідне обладнання для забезпечення функціонування молодіжного простору та провести низку заходів задля розвитку неформальної освіти молоді та безпечного, змістовного, активного, якісного проведення дозвілля молоді громади. Тож наразі проведено 5 тренінгів з професійними тренерами, 10 консультативних зустрічей та 5 тематичних заходів, які визначила молодь; 5 зустрічей з «Безоплатної правової допомоги» та кібербезпеки.; 3 онлайн-зустрічі з молодіжними центрами України задля розширення та зміцнення зв’язків молоді; 5 зустрічей на волонтерській платформі «З добротою в серці» та масу івентів на Friends платформі.

Творча команда громадської організації «КРЕАТИВНА МОЛОДЬ АНДРУШІВЩИНИ» зацікавлена та спроможна працювати для задоволення потреб молоді на території громади. Вона створена з метою дослідження потреб молоді та знаходження шляхів для їх задоволення, тому створення молодіжного простору при міській бібліотеці надає можливість діяльності безкоштовного, безпечного майданчику для спілкування молоді за межами формальної освіти та стало платформою для їх соціального становлення, всебічного розвитку та інтеграції в суспільне життя.

Керівник проєкту Наталя РУДНИЦЬКА