Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

09 Березень 2024

Тарас ШЕВЧЕНКО – видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч

9 березня 2024 року минає 210 років з того часу, коли українська земля-мати дала нам одного з найкращих її синів, безсмертного генія Тараса ШЕВЧЕНКА.

Уже сама поява цього національного титана є винятковим явищем не тільки в історії України, але й в історії цілого світу. І ніякий досі велетень духа не вклав у свої твори стільки невмирущої краси і стільки вічної правди та не дав своїм словам стільки чарівної сили, як Шевченко. Ніби животворним духом віє від його слів. Вони будять в нас нові думки, вони потрясають нашу душу до глибин. Це та любов, що переростає в силу морального обов’язку, що дає спокій у серці.

Тарас ШЕВЧЕНКО – видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних талантів та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу.

Незважаючи на короткий життєвий шлях, Тарас Шевченко залишив великий відбиток у літературі і художньому мистецтві.

Віримо, немає в Україні такої людини, яка б не знала й не любила творів Шевченка. Творчість митця давно стала нетлінною і важливою частиною духовного єства українського народу.

Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. З чого черпають сили й надії. У глибини майбутнього посилав він свої непорушні заповіти синам свого народу, і серед цих заповітів перший і останній:

Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Нехай слова великого митця завжди будуть для нас мотивацією та натхненням на шляху до Перемоги.

Слава Кобзареві! Слава героям! Слава Україні!

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА