Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

15 Лютий 2024

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Минають роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишилися болем у серці та назавжди закарбувалися у пам’яті. І саме ця пам’ять щороку збирає всіх разом, щоб згадати тих, хто загинув на чужині.

З цієї нагоди 15 лютого в Андрушівці відбувся захід присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 35-й річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Захід розпочався з церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

Участь в урочистій церемонії  взяли воїни-інтернаціоналісти, міський голова Галина БІЛЕЦЬКА та жителі міста.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, чиї молоді життя поглинуло афганське пекло, хто пізніше помер від ран, залишивши по собі світлі спогади серед побратимів.

До присутніх звернулася міський голова Галина БІЛЕЦЬКА. Вона відзначила величезну мужність і героїзм тих, хто виконував інтернаціональний обов’язок. Згадала всіх поіменно наших земляків, які загинули на чужій землі, а це – Володимир Джура (м. Андрушівка), Станіслав Томчук (с. Жерделі), Віталій Бернадин (с. Гарапівка).

“Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про них, – зазначила Галина Іванівна, – дякую усім воїнам за вірне служіння Батьківщині, патріотичне виховання молодого покоління, адже колишні воїни-інтернаціоналісти і їхні сини нині знаходяться в рядах бійців, які захищають Україну від російського агресора. Бажаю всім міцного здоров’я і мирного неба. Щастя вам і вашим рідним, здійснення усіх задумів та нових досягнень на благо України”.

Завершилися урочистості церемонією покладання квітів до пам’ятника захисникам України на Алеї Героїв та на Алеї Слави.