Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

17 Жовтень 2023

Здійснено інвентаризацію житла дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа

На виконання розпорядження голови Андрушівської міської ради від 29.03.2023 №56-ОД «Про створення інвентаризаційної комісії щодо перевірки стану збереження житла дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа» на території громади було проведено інвентаризацію та оцінку придатності для проживання житла, яке належить на праві власності або користування дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа.

 За результатом інвентаризації та придатності житла з’ясовано, що 44 дитини-сироти, дитини, позбавлені батьківського піклування та 25 осіб з їх числа мають житло у придатному стані, 15 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та 7 осіб з їх числа мають житло у непридатному стані.

Відповідно до ст. 32, 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також особами з їх числа зберігається право на житло, в якому вони проживали з батьками, рідними до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, у разі відсутності в таких дітей житла мають право зараховуватися на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за заявою опікуна чи піклувальника, прийомних батьків, батьків-вихователів, адміністрації закладу, де проживає дитина, або органу опіки та піклування.

Питання щодо постановки на квартирний та соціальний квартирний обліки дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у яких відсутнє житло, або житло непридатне для проживання перебуває на контролі  служби у справах дітей Андрушівської міської ради.