Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

09 Вересень 2023

Пишаємося досягненнями  спортсменів Андрушівської ДЮСШ

        Спорт стає засобом виховання тоді, коли він улюблене заняття кожного.                                                  В.Сухомлинський

         Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, має їх і наша громада. Ми пишаємося досягненнями  спортсменів, які є вихованцями Андрушівської ДЮСШ. Це переможці та призери обласних, всеукраїнських та європейських змагань з гирьового спорту, армрестлінгу, паверліфтингу.

         Молодий і привітний, освічений і креативний, майстер спорту, член суддівської колегії чемпіонатів України з гирьового спорту – все це про Ярослава Цибровського, директора Андрушівської ДЮСШ. Напередодні дня фізкультури і спорту ми завітали до закладу і поспілкувались з ним.

          Посаду директора Ярослав Анатолійович займає недавно, всього вісім місяців, але про потреби, перспективи закладу знає вже дуже добре.

         «Засновником ДЮСШ є Андрушівська міська рада, – розповідає Ярослав Цибровський. – Багато зроблено і ще більше хочеться зробити. Але всі розуміємо, що часи важкі, в країні війна! Наші діти, на жаль, призвичаїлись до тривог, занять в бомбосховищах тощо. Але нам, дорослим, хочеться, щоб навіть в таких умовах діти не втрачали час і могли займатися улюбленими справами: малюванням,  співами і, звичайно, спортом. Міська рада «не залишає» нас на самоті з  проблемами. За зовсім короткий період за кошти місцевого бюджету обладнані нові зали, продовжується ремонт всього приміщення закладу, повністю поміняли систему опалення (новий котел, насос, радіатори), поставили нові двері і вікна, перекрили частину даху. Андрушівський центр занятості направляє до нас  людей, які виконують суспільно-корисні роботи. Місцеві підприємці допомагають у фінансуванні поїздок на змагання. Щиро вдячні всім за підтримку».

          В даний час в спортивній школі займається 170 діток громади, функціонують різні секції: волейбол (дівчатка), вільна та греко-римська боротьба, гирьовий спорт, армрестлінг, паверліфтингу, настільний теніс.

         З 2014 року вихованці школи щорічно беруть участь у європейських змаганнях, де стають призерами та чемпіонами Європи. 9 майстрів спорту вийшло зі стін закладу, завдяки праці тренерів та вірі в здібності  вихованців. Вже три покоління тренерів працює в закладні, але сама головна проблема школи, на думку Ярослава Анатолійовича, це недостатня їх кількість.

         «ДЮСШ – це не просто приміщення, це люди. Тренер – це спортсмен, наставник, психолог, менеджер. Людина, якій довіряє дитина і батьки. Він несе відповідальність і за поразки, і за перемоги. – говорить Ярослав Цибровський.- Діти «горять» змаганнями, бо спорт – це результат, на який працює і спортсмен, і тренер».

         Для молодого керівника це не просто місце роботи, а це його альма-матер. Це місце, де він зустрів своїх наставників, тренерів, людей, які допомогли зрозуміти важливість занять спортом, привили любов до тренерської професії, жагу до перемог і просто стали взірцем людяності та  професійності – це Затилюк Григорій Петрович, Романський Олександр Миколайович та Довгий Олексій Дмитрович.

         «Командні та ігрові види спорту дуже затратні завжди були і є, тому потрібно було щось придумати ще, щоб наші діти не залишалися осторонь спортивних занять, змагань тощо. Прогулюючись парком, Григорій Петрович знайшов стару іржаву гирю і приніс її на спортивний майданчик… З неї і почалася велика любов дівчаток і хлопчиків до гирьового виду спорту.» Таку історію розповів Ярослав Анатолійович про свого тренера Григорія Петровича, вчителя, закоханого в свою справу, який виховав і виховує уже не одне покоління талановитих спортсменів і гідних українців.

         Попри війну – життя триває: ми працюємо і навчаємось, тренуємось і змагаємось, щоб у нашої держави було світле майбутнє, щоб наші діти зростали вільними, освіченими, здоровими.