Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

28 Червень 2023

  28 ЧЕРВНЯ –  ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

 “Є Конституція!”, – такі були перші слова голови Верховної ради Олександра Мороза після прийняття Конституції 315 голосами.

В ніч на 28 червня 1996 року, на п’ятий рік після проголошення незалежності України, Верховною Радою була прийнята Конституція країни.

Міжнародне  співтовариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з найдемократичніших у світі.

Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

З нагоди 27-річниці чинного Основного закону  в Андрушівській територіальній громаді відбулися  заходи спрямовані на поширення знань про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання громадської свідомості та поваги до Основного Закону України.

Міський голова Галина Білецька, заступники міського голови, працівники окремих структурних підрозділів та громадськість  поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка.

Галина Білецька привітала  присутніх з Днем Конституції та відмітила: «Україна починається з кожного з нас, і нам під силу збудувати демократичну, правову країну, де панує закон і справедливість, який декларує і гарантує Основний Закон держави. Ми вдячні тим, хто зі зброєю в руках боронить рідну землю та її народ, Конституцію України від підступного ворога».

         «Конституція є якорем, який утримує країну в часи змін і викликів». Шануймо ідеї та принципи, за якими живе Україна та захищаймо їх разом!

          СЛАВА УКРАЇНІ!  СЛАВА ЗСУ!