Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

26 Квітень 2023

Чорнобиль – ми пам’ятаємо цю дату….

Атомний Вій опустив бетонні повіки

                                                     Коло окреслив навколо себе страшне. 

26 квітня – День Чорнобильської трагедії.

В м.Андрушівка відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам і постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

В заході взяли участь міський голова Галина БІЛЕЦЬКА, начальник відділу цивільного захисту Бердичівського районного управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Житомирській області Микола КОБИЛИНСЬКИЙ, представники державних установ, громадськість.

В своєму виступі Галина БІЛЕЦЬКА відмітила: «Чорнобиль став символом горя і страждань. Пройшло вже 37 років з дня страшної трагедії – техногенно-екологічної катастрофи на ЧАЕС. Завдяки мужності і вірності обов’язку працівників станції, пожежників, військових та простих людей було врятовано не лише Україну, а й увесь світ  від подальшого поширення радіації.

Сьогодні ворог тримає в заручниках не тільки працівників Запоріжської АЕС, а і увесь цивілізований світ, не розуміючи, що «грається» з життям мільйонів людей, з  майбутнім світу. Чорнобильська трагедія нічому не навчила рашистів і «мирний атом» вони перетворюють на зброю проти людства, але «і мертві, і живі, і ненароджені, нікого з них довіку не простять».

Микола КОБИЛИНСЬКИЙ зазначив, що першими до палаючого реактора прибули пожежники по охороні Чорнобильської атомної електростанції. Їм на допомогу прибули пожежники з різних куточків країни, в тому числі два екіпажі пожежників з Андрушівщини. Для ліквідації наслідків аварії з нашої громади було направлено медиків, працівників електромережі та тодішньої міліції, велика кількість ліквідаторів відправлена по лінії військового комісаріату. Вони, ризикуючи життям, намагалися перестерегти трагедію. Присутні запалили свічу пам’яті в хвилині мовчання за загиблими Героями Чорнобильського смерчу, всіх полеглих захисників України та мирних жителів, які, віддавши своє життя, увійшли у безсмертя.