Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

15 Квітень 2023

День навколишнього середовища

Чого хвилюються народи І люди замишляють зло? Хто їм сказав: “Вінець природи”? Хіба для них її чоло?

Л.Костенко

Земля і вода, флора і фауна, повітря…  Сучасний світ опинився на межі екологічної катастрофи. Кинутий на землю недопалок, вирубка лісів на Закарпатті, дим промислових гігантів, стихійні сміттєзвалища, що забруднюють міста і села – все це справа рук homo sapiens – людини-розумної – її байдужості, безкультур’я, безмежної жадібності.

В Україні щорічно, згідно указу Президента «Про День довкілля»,  в третю суботу квітня відзначають День навколишнього середовища. Тільки від тих, хто зараз живе на Землі, залежить те, в якому стані дістанеться планета нашим нащадкам.

Війна в Україні залишить не тільки болючі невиліковні рани в душах людей. Після війни ми будемо пожинати плоди бойових дій: руйнування екосистем, забруднення ґрунтів та моря нафтопродуктами, наслідки пожеж на промислових об’єктах, хімічне забруднення від обстрілів ракет, адже війна – це внесок у зміну клімату!

«Природа – єдина книга, що укладає глибокий зміст на усіх своїх сторінках». Людина – головний герой цієї книги. Від кожного з нас залежить майбутнє планети. І, не зважаючи на військові дії, українці виходять в своїх містах і селах на толоку і наводять лад на своїй Богом даній землі.

Жителі нашої громади також взяли активну участь у природоохоронних заходах: висадці дерев, наведенні порядку на вулицях та в парку, озелененні територій, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибиранні прилеглих та закріплених територій підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, територій узбіччя.

Цінуймо один одного, унікальну природу України і бережімо її разом!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!