Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

17 Березень 2023

Інфографіка АМУ про шкоду закону 5655 для громад

Мери одностайні та категорично проти законопроєкту 5655.

В Асоціації міст України, членами якої є 44 громади Житомирщини, виступають категорично проти законопроєкту №5655 про зміну системи містобудування. Члени Правління АМУ абсолютно одностайні та категорично проти ухвалення цього законопроєкту. Від нашої області таке звернення підписали члени правління АМУ – Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та Станишівський сільський голова Юрій Матвійчук. З проханням ветувати даний законопроект першими на Житомирщині відповідні рішення ухвалили у Райгородоцькій сільській раді, Коростишівській та Коростенській міській радах, Андрушівській міській раді.

В АМУ наголошують, що не можна допустити ухвалення цього документу в тій редакції, яка існує зараз, та називають низку причин:

  • порушуються права власників земельних ділянок;
  • легалізується незаконне будівництво;
  • бізнес контролюватиме інший бізнес
  • стимулюється масове самочинне будівництво;
  • знищується ідея електронних послуг та обліку;
  • громадськість позбавляється контролю та впливу;
  • обмежуються права місцевого самоврядування.

«Містобудування – це основа розвитку будь-якої громади, а цим проєктом ця основа знищується», – зазначив О.Слобожан та додав, що законопроєкт 5655 порушує сім статей Конституції України, саме тому, вперше в історії, проти законопроєкту спільно виступили органи місцевого самоврядування, представники громадських організацій, ЗМІ, експерти, архітектори, проєктанти та громадськість.

Асоціація міст України підготувала інфографіку, де роз’яснила основні небезпеки ухвалення підписання законопроекту Президентом.

Прес-служба Житомирського РВ АМУ