Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

03 Березень 2023

РІДНЕ МІСТО

Місто Андрушівка для багатьох з нас мала Батьківщина. Місто спогадів та надій. Місто з багатою культурною, духовною, історичною спадщиною.

Андрусовка… Вперше згадується в 1683 році в переліку так званих «пустих сіл».

1798 рік – в Андрушівці  уже налічувалось 123 двори з населенням 1 046 чоловік; працювали винокурня з двома котлами, три водяні млини.

У 1859 році Андрушівку було віднесено до розряду містечок, в 1873 році на базі Андрушівської цукроварні було споруджено потужний високомеханізований на той час завод, а у 1883 році почав діяти спиртовий завод. На кошти Терещенка в Андрушівці в 1878 році відкрили однокласне училище.

Від 1938 року Андрушівка  – селище міського типу.

У 1941 році в Андрушівці проживало 5 243 жителі, було 1 127 дворів.

 У повоєнний час  відбудовується місцевий цукрозавод та спиртовий комбінат, будуються нові виробництва, оновлюється і зростає соціальна інфраструктура, житловий фонд.

В кінці 60-х років збільшується обсяг капіталовкладень на будівництво нових, реконструкцію діючих промислових підприємств.

3 березня 1975 року Указом Президії Верховної Ради УРСР селище Андрушівка віднесено до категорії міст районного значення.

133293 Андрушівка – це астероїд, який був відкритий у 2003 році нашим земляком, андрушівчанином, вченим Юрієм ІВАЩЕНКО і названий на честь рідного міста. Міста, де живуть добрі та небайдужі люди. Міста захисників і захисниць, за яких ми молимось… Міста мрій, надій і сподівань…