Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

22 Січень 2023

СИЛА ДЕРЖАВИ – В ЄДНОСТІ ЇЇ ГРОМАДЯН

22 січня –  День Соборності!

Соборність – це свобода та незалежність, це фундамент для побудови демократичної держави.

Наддніпрянщина та Наддністрянщина – дві частини України, які об’єднались в одне державне ціле.

Головним уповноваженим Ради міністрів УНР  для проведення Акту Злуки був призначений Іван Огієнко. 22 січня 1919 р. о 12 годині у Києві на Софіївському майдані в урочистій обстановці (день був оголошений національним святом і вихідним днем) відбулася історична церемонія Злуки.

«Однині воєдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України — Західно-Українська Народня Республіка (Галичина, Буковина, і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народня республіка», — йшлося в Універсалі Директорії УНР. Наступного дня Всеукраїнський Трудовий Конгрес офіційно затвердив об’єднання західно — та східноукраїнських земель в одній державі.

Злука двох частин одного народу закономірно мусила настати, бо як писав Нестор Літописець: «Якщо будете жити в любові між собою, і Бог буде з вами, і підгорне від вас ворогів ваших, і будете мирно жити. Та коли в ненависті будете жити, в сварках і міжусобицях, то самі загинете, і землю батьків, і дідів своїх погубите, яку здобули трудом великим».

Сьогодні держава Україна переживає дуже складні часи. Українці відстоюють свою незалежність, своє право на свободу, віру. Право мати свою історію, культуру, мову, право бути націоналістами, бо «оті дурні, що кричать „націоналіст!“, не розуміють і ніколи не зрозуміють, що я зумів об’єднати любов до мого народу з любов’ю до всіх народів світу!». (Остап Вишня)

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!