Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

16 Січень 2023

«Ви не люди, ви, напевно, кіборги»…

Битва за аеропорт… «Ад чи пекло»… 242 дні наші бійці тримали оборону, захищаючи об’єкт стратегічного значення – Донецький аеропорт. З 26 січня 2014 року до 22 січня 2015 року тривали бої…

Аеропорт – це «…буфер між двома світами»,  «усе стріляє, все вибухає, залізо рипить.. Це був жах».

1 січня – «новорічний» обстріл аеропорту…

13 січня…Знищення диспетчерської вежі…  “Знаєш, Жень, ми вирішили, що ми або вийдемо всі, або не вийде ніхто”. Ці троє загинули на 22-й день безперервних боїв за аеропорт. Вони протрималися до кінця…

14 січня… «цілий день валили танки»…

15 січня… «танк виніс верхні пости, які були над нами, було багато поранених і загиблих».

16 січня… Бій на території терміналу… Газова атака… «Ми мали тільки кілька протигазів, прикривалися вологими серветками, але важко було знайти такі, що не замерзли, і я просто плював на шапку. Такий бій тривав цілий день – купа поранених…”.

17 січня… Бій за пожежну частину аеропорту. «З 21 чоловіка нашої групи 2 загинули, 17 поранені… Більше 120 танкових снарядів влучило в той день у нашу будівлю, точніше в те, що з неї залишилось. На старому терміналі я ще соромився робити фото загиблих, але коли вийшли з летовища, мені батько одного хлопця 1,5 місяці дзвонив, не вирів у загибель сина, хоч я пояснював, що спав поруч з його холодним тілом ніч…”

18 січня… «…до нас востаннє прибула підмога, важкопоранених завантажили і вони поїхали. А із 10 солдатів, які прибули, одразу троє стали “200-ми”. Більше до нас прорватися ніхто не зумів…”

19 січня… Вибух… «…терористи вперше підірвали нас, скинувши у термінал мішки з вибухівкою за 30 м від нас. Вибух був настільки потужним, що стіни склалися як картонки, зірвало дах і перекриття».

З 18 до 21 січня 2015 р. внаслідок підриву окупантами нового терміналу аеропорту загинули 58 “кіборгів”.

16 січня в Україні – День пам’яті захисників Донецького аеропорту.

“День “кіборгів”, які вистояли, незважаючи ні на що. День людей, чий дух міцніший, ніж перекриття терміналів ДАПу. Своєю безстрашністю та незламністю вони показали всім нам, що боротися за свою землю потрібно до кінця. Пам’ятаємо наших героїв!” ( Володимир Зеленський – президент України).