Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

02 Грудень 2022

МИ РІЗНІ… АЛЕ МИ РІВНІ!

Сучасний світ, на жаль, керується силою, насильством та агресією. Але любов, солідарність і прийняття іншого повинні стати вісниками нового світу.

3 грудня 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН започатковано Міжнародний день   людей з обмеженими можливостями. Це надзвичайний день – день сильних і спрямованих людей, людей, які почали життя заново, людей, які розуміють, яке це життя дороге, яким би воно не було! Це день добра і милосердя.

«Інвалідність – це не хоробрий бій чи мужність перед лихом. Інвалідність – це мистецтво. Це геніальний спосіб життя». «Єдиною інвалідністю у світі є припинення боротьби за своє життя».

Люди з особливими потребами, можливо, слабкі фізично, але сильні духом. Вони не просять жалюгідних подачок, їм потрібні нормальні умови для життя, достойне ставлення з боку суспільства. Сьогодні тисячі обділених долею людей у неймовірно важких умовах домагаються певних успіхів, займають активну життєву позицію. Борються та перемагають. За правильної допомоги їм з боку суспільства вони можуть і повинні стати повноцінними громадянами своєї країни. І це мають зрозуміти всі.

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю представники міської ради та КУ « Центр надання соціальних послуг Андрушівської міської ради» відвідали дану категорію громадян та надали адресну допомогу продуктовими наборами.

У відділенні Центру за місцем проживання 49 людей з інвалідністю отримують соціальні послуги, які надають соціальні робітники. Серед головних послуг – це доставка продуктів харчування та ліків, забезпечення твердим паливом, приготування їжі, прибирання в будинку, прання та інше.

В умовах денного перебування та відділенні натуральної та грошової допомоги отримали послуги 124 чол., це масаж, магнітотерапія, пошиття та ремонт одягу тощо.

В рамках реалізації проекту ЮНІСЕФ від ГО Неурядової організації «ІН Тач Юкрейн Фундейшн» гуманітарну допомогу у вигляді гігієнічних наборів отримали 20 осіб з особливими потребами, це жителі громади та ВПО. 138 людей з інвалідністю, з них 64 внутрішньо переміщені особи, отримали допомогу у вигляді продуктів харчування, хлібобулочних виробів, миючих засобів, засобів гігієни. В адмінприміщенні установи 2 грудня в день відкритих дверей для даної категорії громадян проходила акція «Безкоштовна стрижка».

Головне завдання Центру – підтримувати дану категорію громадян, не лише в цей день, а й щоденно, надаючи їм якісні соціальні послуги,  щоб люди з особливими потребами відчували себе захищеними, бо відношенням до труднощів і болю вимірюється людяність, як окремих людей, так і самого суспільства.