Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

10 Жовтень 2022

Те, що йде від серця, до серця і доходить

Війна змусила наших громадян залишити рідні домівки і перечекати тяжкі часи в більш безпечних місцях.

Сьогодні, 10.10.2022 року, до нашої громади завітала Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Вона ознайомилися з організацією взаємодії з внутрішньо переміщеними особами на місцях, відвідала соціальний гуртожиток, де проживають наші громадяни з Бахмута, Бердянська, Херсона, Луганська. Ірина Андріївна поспілкувалася з мешканцями гуртожитку, оглянула місця їхнього проживання, обговорила проблемні питання. Дехто з переселенців приїхав до нашої громади, скориставшись соціальною програмою «Прихисток», про це розповіла Ірині Верещук переселенка із Бердянська.

Завітали до сімей переселенців і представники Благодійного Фонду «Карітас-Житомир» с продуктовими наборами та приємними подарунками для діток.

Люди, які вимушено стали біженцями, вдячні за турботу про них. Подякували також міському голові Галині Білецькій за допомогу не тільки словом, а й ділом.

Міською радою було виділено 900 тис. гривень для ремонту соціального житла. Тісна співпраця була з МБО БФ «СОС Дитячі Містечка», яким виділена допомога для облаштування гуртожитку в розмірі 600 тис. гривень. На ці кошти закуплені меблі, побутова техніка. Дякуємо за підтримку і допомогу Сергію Лукашову, національному директору БФ.

Ірина Верещук побувала в Центрі надання соціальних послуг, де всім переселенцям, які мають довідки, видається гуманітарна допомога: засоби гігієни, продуктові набори.

Віце-прем’єрку супроводжували заступник голови Житомирської ОВА Віктор Градівський, начальник департаменту соціального захисту Олена Грищук, голова Бердичівської РВА Людмила Димидюк.

Ірина Верещук подякувала всім, хто не стоїть осторонь чужої біди, допомагає людям та побажала всім нам ПЕРЕМОГИ над ворогом.