Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

22 Вересень 2022

З Днем народження, Житомирщино!

Житомирська область – комора українських титанових руд, граніту, мармуру, бурштину та напівдорогоцінних мінералів; її ліси багаті лісовими ягодами; лани  нашої  області — одні з основних постачальників жита для всієї України.

22 вересня 2022 року Житомирщина святкує 85-річчя створення області.

Згідно з Постановою ЦВК СРСР від 22 вересня 1937 р. була утворена Житомирська область шляхом поділу Київської області, а також приєднання до неї м.Бердичів, Дзержинського, Любарського, Чуднівського та Янушпольського районів Вінницької області. В даний час за своїми розмірами область входить до числа найбільших в Україні – займає п’яте місце.

Олег Ольжич, Валерій Шевчук, Всеволод Нестайко, Володимир Короленко, Леся Українка, Ніна Матвієнко, Валерій Харчишин – народилися на Житомирщині.

Малинська фабрика виробляє банкнотний папір для всього континенту. Подібних підприємств лише 50 у світі.

На Житомирщині виробляються комплектуючі для BMW, Audi.

Житомирщина експортує продукцію в понад 100 кран світу.

Житомирщина об’єднує понад 100 національностей.

У Бердичівському костьолі св. Варвари не тільки вінчався французький письменник Оноре де Бальзак, а ще й грав на органі видатний Шопен.

Полісся. Це земля, де ми народились, уперше побачили і пізнали світ, уперше забриніли звуки рідної мови, завдяки якій ми усвідомили самих себе, почули колискову пісню, відчули любов і ласку, тут ми навчилися відповідати посмішкою на посмішку, співчуттям на чужий біль, зброєю на агресію! Шановні жителі Житомирщини, прийміть найщиріші вітання з Днем створення Житомирської області! Бажаємо всім  здоров`я та ПЕРЕМОГИ над ворогом!

СЛАВА УКРАЇНІ!       СЛАВА ЗСУ!

Андрушівська міська рада