Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

09 Серпень 2022

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КОРІННИХ НАРОДІВ СВІТУ

01 липня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ініційований ним Закон «Про корінні народи України» № 1616-IX. Документ спрямований на захист культурних, інформаційних та інших прав корінних народів, надання їм механізмів та інструментів роботи з українською державою.
Закон визначає, що корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми та кримчаки.
З початком тимчасової окупації Кримського півострова російською федерацією в 2014 році, тисячі кримських татар і етнічних українців через безпосередню загрозу їхньому життю мусили покинути рідні домівки. Всі ці роки російська окупаційна влада проводить репресивну політику залякування, психологічного тиску, ув’язнення, безслідного зникнення кримських татар.

Мокре каміння, мокре слизьке каміння.
Тисячі літ заховались в кипучих штормах.
Скелі одвічні втомилися від розуміння,
що батьківщини на їх Батьківщині нема..

(Аліє Кенджє-Алі)

Qirim – bu? Ukraina! Крим – це Україна!