Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

02 Серпень 2022

Експлуатаційне утримання доріг

Не втрачає актуальності питання експлуатаційного утримання доріг в нашій громаді. Особливо багато питань виникає у мешканців, чому одні дороги ремонтуються, а інші – ні.

Щоб відповісти на це запитання, треба розібратись із тим, які бувають дороги та хто має право їх фінансувати. Відповідно до ст.5 Закону України від 08.09.05р. №2862-IV «Про автомобільні дороги» автомобільні дороги поділяються на:

  1. автомобільні дороги загального користування;
  2. вулиці і дороги міст та інших населених пунктів тобто комунальні;
  3. відомчі (технологічні) автомобільні дороги;
  4. автомобільні дороги на приватних територіях.

Державне управління автомобільними дорогами загального користування (тими, що знаходяться у державній власності) здійснює Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор), яке має органи управління на місцях – Служби автомобільних доріг. У свою чергу органи місцевого самоврядування дійснюють управління функціонуванням та розвитком вулиць і доріг міст, інших населених пунктів, які знаходяться у комунальній власності згідно зі ст. 16, 17 Закону № 2862.

У нашій громаді найбільш проблемні ділянки саме на дорогах загального користування місцевого значення, які обслуговує Служба автомобільних доріг в Житомирській області, а саме: вул.Корольова в с.Гальчин (де, до речі, не зовсім зрозуміло для чого було нанесено дорожню розмітку), вул.Лисенка в м.Андрушівка (об’їзна), вул.Ломоносова в м.Андрушівка (р-н Гардишівка), дорога від вул.Тітова в м.Андрушівка до с.Бровки Перші, дорога від с.Гальчин до с.М.П’ятигірка, дорога від м.Андрушівка до с.Мостове, до с.Яроповичі, до с.Антопіль та ін.

В Андрушівській міській територіальній громаді налічується 325,6 км. комунальних доріг, в т.ч. м.Андрушівка – 65,6 км. З початку року проведено грейдерування 27 вулиць в м.Андрушівка та с.Гальчин, на 7 вулицях м.Андрушівка проведено ліквідацію вибоїн струменевим методом. Проведено ремонтних робіт на загальну суму 1,5 млн.грн. До кінця року заплановано провести грейдерування вулиць по інших населених пунктах громади.

Також у минулому році було виготовлено проектно-кошторисні документації на капітальний ремонт доріг: вул.Гагаріна, вул.Ярослава Мудрого, вул.Станційна в м.Андрушівка, вул.Залізнична в с.Бровки Перші, вул.Обсерваторна в с.Гальчин та дороги від с.Тарасівка до с.Зарубинці.