Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

28 Червень 2022

Фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки  понад 2 гектари, повинні декларувати отримані доходи

Щороку, до 1 травня громадяни, які самостійно обробляють власні земельні ділянки площею понад 2 гектари зобов’язанні подати до податкових органів декларації про майновий стан та доходи (далі- Податкова декларація) в якій визначити свої зобов’язання зі сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 18 відсотків та 1,5 відсотка військового збору від отриманого доходу у звітному періоді.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» від 03.03.2022 № 2118-IX, у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, то платники податків звільняються від передбаченої Податковим кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану.

Прохаємо всіх громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки – «одноосібники», подати Податкову декларацію та сплатити податки.

Війна закінчиться обов’язково і сплатити податки необхідно буде за весь період несплати. 

Дякуємо за розуміння!