Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

19 Травень 2022

З днем вишиванки !

Вишиванка рідна, ну хіба не диво?
В ній ходити модно, стильно і красиво.
В ній душі наснага, материнська ласка,
Це митецький витвір! Це краса і казка!


Українська вишиванка зберігає історію і традиції нашого народу. Вишиті сорочки здавна допомагали українцям зберегти свою ідентичність. Для популяризації носіння українського етнічного одягу започатковане міжнародне свято. У третій четвер травня щорічно у світі відзначається День української вишиванки.

Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх, захищала від усього злого та служила оберегом для господині чи господаря.

Вишиванка – наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Це наш національний оберіг!

Нехай День вишиванки зітре кордони і об’єднає українців по всьому світу, а мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення. Бажаю зміцнення української ідентичності заради процвітання України. Відмінного настрою, різнокольорових вражень, мудрості, згуртованості і сили в боротьбі за вільну європейську державу.!

Міський голова                                                   Галина БІЛЕЦЬКА