Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

28 Березень 2022

Щодо забезпечення інсулінами жителів громади

Ситуація щодо забезпечення інсулінами жителів громади, хворих на діабет, контрольована.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2022 року №260 на період дії воєнного стану в Україні інсулін для пацієнтів відпускатимуть безкоштовно. Доплата з пацієнтів не стягується, положення щодо часткового відшкодування вартості препаратів інсуліну, розрахунку суми доплати за препарати інсуліну, що сплачуються пацієнтами аптечному закладу, не застосовуються.

Порядок отримання препаратів інсуліну пацієнтами не змінився – щоб отримати препарати інсуліну пацієнту необхідно прийти на прийом до свого лікаря за місцем проживання/обліку. Ендокринолог відмічає пацієнта в реєстрі і видає електронний рецепт, за яким пацієнт отримує в аптеці препарати інсуліну. Строк дії рецепту становить 30 календарних днів з моменту його видачі.

На сьогодні відпуск препаратів інсуліну на території громади здійснюється в аптечному закладі за адресою: Аптека №8, м. Андрушівка, вул Б. Хмельницького, 30.