Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

28 Січень 2022

В Україні стартує кампанія вакцинації дітей від поліомієліту

З 1 лютого в Україні стартує кампанія щеплення від поліомієліту дітей від 6 місяців до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз відповідно до Національного календаря щеплень.

Кампанія вакцинації від поліомієліту пройде у два етапи: перший охоплює дітей до 6 років, які не отримали всіх необхідних щеплень – їх в Україні близько 140 тисяч; другий почнеться навесні.

Згідно з Національним календарем щеплень дитина повинна отримати 6 доз вакцини від поліомієліту в наступному віці:

  • у 2 та 4 місяці – інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ);
  • у 6 і 18 місяців, а також 6 і 14 років – оральної поліомієлітною вакциною (ОПВ). Обидві вакцини формують імунітет до поліомієліту. ІПВ вводиться за допомогою ін’єкції. Вона захищає від інфекції нервову систему, запобігаючи параліч. ОПВ випускається у формі крапель і вводиться через рот. Вакцина формує імунітет в кишківнику, захищаючи від зараження і запобігає передачі вірусу.

Ліків від поліомієліту не існує. Єдиний спосіб захистити дитину – щеплення!