Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

06 Вересень 2021

Передумов для скасування карантину немає

Не заглиблюючись в історію вивчення епідемічних процесів та циклічність зростання захворюваності на вірусі інфекції серед населення акцентуємо увагу на особливості циркуляції вірусних захворювань в залежності від пори року. До 2019 року відмічалось виражене сезонне (осінньо-зимовий період) зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання (ГРВЗ). З початком 2020 року ми почали жити в новій реальності, до якої стрімко ввірвалось нове захворювання – гостра респіраторна хвороба COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2, яка цілком відмінна по своїх властивостях розповсюдження від донині відомих, наслідками розповсюдження, якої стало значне збільшення смертності серед населення. Характерним для даного захворювання стала швидка мутація, яка призводить до стрімкого збільшення контагіозності,  охоплення захворюванням всіх вікових категорій (в т.ч. серед дітей та молоді), зменшення інкубаційного періоду.

За результатами проведеного аналізу епідемічної ситуації в регіонах, стану тестування на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, темпів проведення вакцинації, а також з метою оперативного вжиття заходів з попередження, протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19 та ліквідації  її наслідків керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби  (COVID-19)  листом від 18.08.2021 р. №32/53-21 рекомендовано:

  1. Вжити заходів щодо посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням регіонів обмежувальних протиепідемічних заходів встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом SARS-СоV-2» (зі змінами) зокрема:
  2. дотримання вимог щодо носіння масок в громадських  будинках та спорудах, громадському транспорті та під час проведення масових заходів;
  3. дотримання фізичної дистанції;
  4. дотримання вимог щодо кількості пасажирів в громадському транспорті під час перевезення пасажирів;
  5. контролю дотримання  режиму самоізоляції особами, які підлягають самоізоляції.

Андрушівське  управління ГУ  Держпродспоживслужби у Житомирські області