Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

30 Серпень 2021

Мін’юст отримав право штрафувати за відсутність в ЄДР інформації про бенефіціарів

Уряд змінив Порядок здійснення Міністерством юстиції контролю за діяльністю у сфері державної реєстрації. Зокрема, йому надана можливість надсилати вимогу юридичним особам щодо сплати адмінштрафу за неподання інформації про бенефіціарів

Уряд постановою від 20.01.2021р. №34 вніс зміни до Порядку здійснення Міністерством юстиції контролю за діяльністю у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб– підприємців та громадських формувань.

Вони почали діяти з 22 січня.

У Порядку з’явився новий пункт 5-1. Ним встановлено дії Мін’юсту у разі виявлення під час контролю за діяльністю у сфері державної реєстрації фактів неподання юридичною особою державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юрособи.

Зокрема, Мін’юст рекомендованим листом інформує про це керівника відповідної юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені такої юрособи (виконавчого органу).

У такому листі буде вимога звернутись такій особі у місячний строк до Мін’юсту для складення протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч.6 ст.166-11 КУпАП.

Нагадаємо, що за цією нормою КУпАП неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юрособи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юрособи тягне за собою накладення штрафу на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юрособи (виконавчого органу), від 17 000 грн до 51 000 грн

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/34-2021-%D0%BF#Text