Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

25 Серпень 2021

Перелік соціальних послуг.

ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ АНДРУШІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ здійснює соціальну роботу та надає соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах за адресою м.Андрушівка, вул.Зозулінського 5.

Центр з урахуванням потреб у соціальних послугах, визначених у Андрушівській міській  територіальній громаді, надає такі соціальні послуги: догляд вдома, денний догляд, соціальна адаптація;  екстрене (кризове) втручання; консультування; соціальний супровід; представництво інтересів; посередництво (медіація); соціальна профілактика; натуральна допомога; інформування.

Послуги надаються Центром за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг (вдома), у приміщенні надавача соціальних послуг, за місцем перебування отримувача соціальних послуг поза межами приміщення надавача соціальних послуг.

Відповідно до потреб  громади у соціальних послугах у Центрі  утворені структурні підрозділи (відділення):

  • відділення соціальної роботи, основними завданнями якого є проведення соціальної роботи  з особами / сім’ями, що належать до вразливих груп населення та / або перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема: інформаційно-просвітницька, соціально-профілактична робота, оцінювання потреб осіб / сімей у соціальних послугах, організація надання їм соціальних послуг шляхом ведення випадку,  моніторинг надання соціальних послуг Центром, соціальне супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, соціальний патронаж осіб, які відбули покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк, а також звільнених від подальшого відбування таких покарань;
  • відділення натуральної та грошової допомоги надає послуги перукаря, швачки (ремонт та пошив одягу), організовує та координує розподіл  гуманітарної допомоги.  Також у відділенні  створений «банк речей», які приймаються від населення;
  • відділення соціальних послуг за місцем проживання надає соціальні послуги догляду вдома, соціального супроводу особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, за місцем їх проживання / перебування. Особам похилого віку та особам з інвалідністю соціальними робітниками центру надається допомога у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування), у пересуванні в побутових умовах, у веденні домашнього господарства (закупівля продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, прання, прибирання житла, оплата комунальних платежів, дрібний ремонт одягу);
  • відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування надає соціально-медичні послуги (масаж, магнітотерапія, інгаляція, вимірювання тиску).

Робота центру ґрунтується на  принципах індивідуального  підходу до кожної людини, доступності, відкритості, законності,  конфіденційності та відповідальності за дотримання  етичних і правових норм.