Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

26 Квітень 2021

Мітинг-реквієм з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 26 квітня, з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам і постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Вшанувати пам’ять полеглих від атомної стихії прийшли міський голова Галина Білецька, заступник міського голови Сергій Демченко, начальники відділів міської ради, ліквідатори аварії на ЧАЕС, працівники ДСНС та громадськість міста.

Міський голова Галина Іванівна в своєму виступі зазначила, що сьогодні ми маємо думати про нашу країну і майбутнє наших дітей. У цей день вшановуємо героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди залишиться у пам’яті українського народу. Ми не маємо забути на що вам довелося піти заради нашого майбутнього. Зрозуміло, що не всі усвідомлювали ступінь небезпеки на той час, проте впевнено виконували свій обов’язок. Ми вдячні вам за це.

За проявлену мужність, самовідданість під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадянську позицію та з нагоди  35-х роковин Чорнобильської катастрофи міський голова нагородила грамотами Андрушівської міської ради учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС II категорії Гарастовського Анатолія Миколайович  та Лободу Олега Григоровича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I категорії Стоцького Валерія Владиславовича, потерпілу від Чорнобильської катастрофи II категорії Думинську Тамару Петрівну. Також грамотою Житомирської обласної ради було нагороджено учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Залізняка Олександра Миколайовича.

Складовою частиною заходу стали виступи працівників Андрушівського міського Будинку культури, школи мистецтв ім.М.Максименка та покладання квітів.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя, виконавши обов’язок перед Батьківщиною.

Крім того, до чергової річниці техногенної катастрофи біля пам’ятного знака, за участю ліквідаторів і працівників ДСНС було висаджено 35 кущів троянд.