Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

22 Квітень 2021

Щоб вогонь не зіпсував свято

Протипожежний стан культових споруд громади перебуває під постійним контролем Андрушівського РС ГУДСНС України у Житомирській області. Проводячи аналіз перевірок за період з 2016 по 2021 рік, встановлено, що найпоширенішими недоліками в протипожежному захисті культових споруд, які стосуються їх технічного оснащення, є відсутність або несправність автоматичної пожежної сигналізації; невідповідність існуючої електромережі вимогам правил влаштування електромереж; незабезпеченість об’єктів первинними засобами пожежогасіння, відсутність на культових спорудах блискавко захисту, а також запасів води для пожежогасіння.

Реальним фактором виникнення пожеж є використання в приміщеннях культових споруд, де є багато дерев’яних поверхонь, відкритого вогню у вигляді свічок. Не краща ситуація і з самими дерев’яними конструкціями, не обробленими вогнетривким розчином. Як правило, вони займаються миттєво і згорають дотла. На жаль, відповідальними за протипожежний стан культових споруд призначають осіб, які не можуть належним чином контролювати ситуацію, а нерідко й самі стають винуватцями пожеж.

З метою запобігання виникненню пожеж під час святкування Великодніх свят Андрушівський РС ГУДСНС  у Житомирській області  звертається до всіх настоятелів храмів Божих  та громадян з проханням не нехтувати елементарними правилами пожежної безпеки у вищевказаних приміщеннях, а саме:

  • під час богослужіння тримайте всі входи в храм і виходи з нього відкритими, нічим їх не захаращуйте;
  • утримуйте в справному стані евакуаційне освітлення;
  • килими, килимові доріжки та інше покриття повинно надійно кріпитися до підлоги;
  • не допускайте експлуатації тимчасових ліній електромережі;
  • під час користування відкритим вогнем дотримуйтесь встановлених норм безпеки;
  • на видних місцях повинні бути встановлені первинні засоби пожежогасіння (вогнегасники);
  • після закінчення богослужіння виключайте всі предмети електроживлення від мережі, перевіряйте погашення джерел відкритого вогню (свічок).

Наголошуючи на заходах пожежної безпеки Андрушівський РС ГУДСНС України у Житомирській області  сподівається, що відповідальні за протипожежний стан храмів особи дотримаються всіх заходів пожежної безпеки і величне християнське свято Воскресіння Христового буде радісним, приємним, а головне – безпечним!

Головний інспектор Андрушівського РС ГУДСНС України у Житомирській області

Сергій ПРОКОПЕНКО